Kaymaklı İrmik Helvası

Malzemeler:

* 200 gr Çığır kahvaltılık kaymak
* 200 gr irmik
* 200 ml süt
* 200 gr şeker

Yapılışı:

1- Kaymak ve irmikler geniş bir tavada rengi kahverengiye dönene kadar kavrulur. 
2- Kavurma işlemi yapılırken süt ve şeker bir tencerede kaynatılır. 
3- Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha bekletilir ve kapatılır.
4- Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tavanın altı biraz kısılır ve süt ile şeker karışımı şerbetimiz tavaya ilave edilir. 
5- Şerbet ilave edilirken helva karıştırmaya devam edilir.
6- Pürüzsüz kıvam aldığında kapatılır ve sıcak servis edilir. 
7- Servis edilirken ceviz veya fıstık tercih edebilirsiniz 

Afiyet Olsun.