Çanakta Patates Püreli Köfte

Malzemeler:

Püresi için;
* 5 adet patates
* 1 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı ÇIĞIR Tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Köftesi için;
* 400 gram dana kıyma
* 3 yemek kaşığı galeta unu
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3-4 yemek kaşığı su
Üzeri için;
* 1 çay bardağı su
* 1 yemek kaşığı salça
* Rendelenmiş ÇIĞIR Kaşar Peyniri

Yapılışı:

1. Patates haşlanır, suyu süzülür.
2. Üzerine süt, tereyağı ve diğer malzemeler eklenir.
3. Ezilerek püre kıvamına getirilir.
4. Güveç kaplarına paylaştırılır.Güveç yoksa borcama da yapılabilir
5. Köftesi için olan malzemeler yoğrulur.
6. El ıslatılarak misket köfteler yapılır.
7. Tavaya iki yemek kaşığı yağ eklenir ve köfteler arkalı önlü kızartılır.
8. Pürenin üzerine ilave edilir.
9. Bir yemek kaşığı salça tavadaya iki kaşık yağ ile kavrulur.Daha sonra su ile açılır ve bir dakika kaynadıktan sonra köftelerin üzerine gezdirilir.
10. En son kaşar peyniri ilave edilerek 200° fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirilir.
11. Güveç kaplarını koyduğunuz tepsiye su koymayı unutmamak gerekir.

Afiyet olsun